lauantai 18. marraskuuta 2017

lisäravinteista

Pahoinvointi on helpottanut ja loppunut lähes kokonaan ja oon palannut takaisin kouluun. Voimaton ja väsynyt olo on kuitenkin seurana usein ja siksi onkin tärkee pitää omasta hyvinvoinnista huolta, että jaksaa. Mulle se tarkoittaa päivärytmiä, säännöllisesti syömistä ja liikkumista oman voinnin mukaan.

Raskausaikana täytyy ottaa tarkemmin huomioon se mitä syö ja mitä tarpeellista saattaa jäädä syömättä.

Tässä on ravintolisät joita itse otan päivittäin.



Omega-3 -rasvahappojen (DHA+EPA) saanti on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa, mutta raskaus- ja imetysaikana niiden merkitys korostuu. DHA edistää lapsen aivojen ja näkökyvyn kehitystä ja vahvistaa myös minun aivojen toimintaa ja näkökykyä. Lisäksi Omega-3 on hyväksi sydämelle ja verenkierrolle.

Yksi Minisun Multivitamin Mama -tabletti sisältää 17 eri vitamiinia ja hivenainetta ja se on suunniteltu juurikin raskaana oleville, raskautta suunnitteleville ja imettäville. Myös monen vitamiinin ja hivenaineen tärkeys korostuu raskausaikana ja niillä on tärkeitä tehtäviä sekä minun että vauvan hyvinvoinnin kannalta. Oon perehtynyt kyseisessä monivitamiinissa sisältävien vitamiinien ja hivenaineiden tärkeyteen raskauden eri vaiheissa ja todennut tämän pillerin olevan erittäin hyvä juttu mulle päivittäisen ravinnon lisäksi ja ostinkin tämän Apteekista melkein heti positiivisen raskaustestin jälkeen. Myös neuvolasta suositeltiin tätä.
Kun pahoinvointi oli tosi paha niin en pystynyt ottamaan tota monivitaminia ollenkaan. Huomasin että aina kun  otin vitamiinin niin noin tunnin päästä siitä oksensin. Googlailin ja totesin, etten ole ainoa jolla kroppa reagoinut kyseiseen valmisteeseen noin. Tästä syystä välttelin alkuraskauden ajan tätä. Enää ei ongelmaa.

D-vitamiini on myös tarpeellinen ympäri vuoden jokaiselle Suomessa, koska täällä ei voi saada sitä koskaan liikaa auringosta tai normaalista ravinnosta. D-vitamiini edistää esimerkiksi kalsiumin ja fosfaatin imeytymistä suolistossa ja näin ollen saattaa ehkäistä esim. luun kasvun ja kehityksen häiriöitä.



MSM on rikkiyhdiste, jota meillä on luonnostaankin kehossa. MSM lisää kollageenin tuotantoa ja kollageenia esiintyy mm. luussa, rustossa, nivelissä, jänteissä, ihossa ja elinten ympärillä. Kollageeni vahvistaa ihoa, kynsiä ja hiuksia ja antaa kudoksille ja nivelille kestävyyttä ja elinvoimaa. Sekoitan MSM:ää päivittäin 1-2 tl veteen ja pahalta maistuu varsinkin jos en oo vähään aikaan muistanut ottaa. Tää ainakin tukee väitettä, jonka mukaan MSM maistuu sitä pahemmalta mitä isompi tarve sille on.


Mun hemoglobiiniarvot on ollut aina aika matalat ja tämä saattaa selittää mun väsymystä ja voimattomuutta. Raskaana ne arvot yleensä myös vähenee entisestään. Oon ennen raskautta joutunut muutaman kerran ottamaan rautakuurin ja nyt raskauden aikana neuvolassa suositeltiin ihan pitämään sellasta ylläpitävää rautakuuria ainakin jonkin aikaa. Oonki ostanut ihan Prismasta tollasta juotavaa Floravital rautavalmistetta ja kokenut ton myös hyödylliseksi.Hyvänmakusta ja hemoglobiiniarvot on myös pysynyt normaalilukemissa vaikka matalat ovatkin edelleen.


Kaikki nää aineet on kropalle luonnollisia ja niitä saadaan tasapainoisesta ravinnosta, muttei kuitenkaan välttämättä riittävästi ja siksi koen kyseiset lisät hyödyllisinä mulle ja vauvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti