maanantai 12. helmikuuta 2018

uudet vaunut ja kaukalo!!

Pitkän harkinnan ja vertailun jälkeen löysimme vihdoin meille sopivat yhdistelmävaunut! ♥
Olen aina ihaillut Emmaljungan Duo Mondial -vaunuja, sillä ne on mun mielestä ihanan klassiset, kauniit ja sopivan yksinkertaiset. Karu tosiasia on kuitenkin se, että kyseiset yhdistelmävaunut on ihan liian hintavat meidän budjettiin.
Haluttiin kuitenkin vaunuihin panostaa, koska niitä tullaan oikeasti tarvitsemaan ja vauva tarvitsee niitä kävelyikään saakka.
Käytiin useamman kerran eri liikkeissä katsomassa, kokeilemassa ja miettimässä erilaisia vaihtoehtoja ja pohdittiin sitä, että millaset vaunut tulee olemaan just meidän tarpeeseen järkevin valinta. Vaunut meillä täytyy olla kevyet työntää esimerkiks hiekkatielläkin ja mun mielestä isot renkaat on hyvät siihen hommaan. Lisäks meillä vauva tulee varmaan nukkumaan jonkin verran parvekkeella, joten rattaissa pitäis olla hyvä nukkua sekä ulkona että sisällä. Nätti ulkonäkö on myös olennainen juttu, kun seisovat yötä päivää meillä sisällä silmien alla elleivät ole käytössä.

Päädyimme ostamaan BabyStyle -liikkeestä Jyväskylästä Nord Prestige -yhdistelmävaunut. Näihin ihastuttiin heti ja vastaavat mielestäni hyvin meidän vaatimuksia ja tarpeita. Isot renkaat, tuntuvat kevyiltä työntää ja paketissa tuli vaunukopan lisäksi istuinosa, joka vaihdetaan kun vauva kasvaa isommaksi. Lisäksi koppa on helppo irrottaa ja siinä on kaarevat 'jalakset' jonka vuoksi sitä pystyy keinuttamaan lattialla.
Tummanharmaa kangas on varmaan myös armollisempi, kun haaveissa olleiden Emmaljungien valkoinen. Tykkään tosi paljon noiden vaunujen ulkonäöstä!



Toinen tarpeellinen ostos oli turvakaukalo. Katselimme ja vertailimme liikkeessä erilaisia, hakusessa oli mahdollisimman yksinkertainen ja kevyt sellainen. Päädyimme Maxi-Cosin Capriofix -turvakaukaloon ja katsottiin löytyiskö Torista sellasta käytettynä. Kävikin hyvä tuuri ja lähellä oli yksi tuollainen kaukalo myytävänä ja käytiinkin se sitten jo samana iltana hakemassa. Samassa paketissa saatiin autoon kiinnitettävä telakka. Helpottaa huomattavasti vauvan kanssa matkustamista, kun ei tarvitse joka kerta alkaa sitomaan kaukaloa vöihin kiinni vaan voi sen sijaan napsauttaa kaukalon telakkaan. Siistissä ja ehjässä kunnossa oli koko setti, mutta heitettiin kuitenkin kotona päälliset pesuun ja pyyhittiin muoviosat.
Iso plussa tossa turvakaukalossa on se, että sen saa kiinnitettyä vaunujen runkoon kiinni. Meidän ei siis tarvitse muutamaan kuukauteen ottaa pitemmille automatkoille rattaiden istuin- tai vaunukoppaosaa ollenkaan vaan vauvan turvakaukalon voi kiinnittää adapterilla rattaiden runkoon.


Tämä alla oleva sitteri on ollut olkkarissa odottamassa vauvaa meidän kanssa jo pitemmän aikaa. Siinä on pattereilla toimiva keinusysteemi, eli sen voi laittaa keinumaan ja soittamaan musiikkia vauvalle. Saa nähdä miten pikkunen siinä viihtyy vai oliko ihan turha ostos.😂



Kovasti jo odotellaan keväisiä vaunulenkkejä ja sitä kun saadaan vauva tuoda tuossa kaukalossa kotiin ensimmäistä kertaa. ♥
Tänään raivattiin tilaa kaapista vauvan vaatteille - pikku bodyille, sukille ja potkuhousuille. Pitää vielä lähempänä laskettua aikaa pestä ne. Nyt alkaa kuitenkin kaikki hankinnat olemaan aikalailla ready.😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti