maanantai 28. elokuuta 2017

rv 8 ja pahoinvointia

Olen raskausviikolla kahdeksan. Luen netistä, minkä kokoinen olet ja miten kasvat tällä viikolla.

Pahoinvointini alkoi edellisellä viikolla. Pahinta vaihetta oli edeltänyt jo pitkään tilanne, jossa kaikki tutut ruoat ja ruoka-aineet haisivat ja maistuivat pahalta. Oli ollut jo pitkään niin, että sain joinakin päivinä syötyä vain esim. kaksi hapankorppua tai puolikkaan omenan.
Perjataina kävin opon luona tutustumassa uuteen kouluuni. Aamulla ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisin syönyt jotain. Pelkkä jääkaapin avaaminen etoi tarpeeksi.
Koulussa menin ruokailuun enkä saanut syötyä juuri mitään, vaikka oli hyvää ruokaa tarjolla. Join vettä. Ulos päästyäni oksensin ensimmäistä kertaa.

Lisäksi seurana on tolkuton väsymys. Väsyttää ihan kokoajan, ja voisin nukkua vaikka kuinka pitkään ja vaikka kuinka usein.

Nyt vaikeampaa pahoinvointia on kestänyt useamman päivän. Tänään lähdin koulusta ensimmäisen tunnin jälkeen pois. Turhauttaa. Haluaisin elää normaalia elämää, käydä koulussa, nähdä ystäviä, kahvitella, siivota, tehdä ruokaa jne. Mitä nyt arkeen kuuluu.

Toisaalta tämä oli odotettavissa ja olen aina tiennyt, että jos tulen olemaan raskaana, saatan kärsiä pahoinvoinnista.
Kuitenkin hieman yllätyin, koska tähän asti raskaus ei ole 'tuntunut missään', ja esimerkiksi omalla äidilläni huono olo on alkanut jo paljon aiemmin.

Tietysti mieliala on myös heitellyt, mutta ei niinkään pahasti, kun useimmiten sinä aikana kuukaudesta.

Masentavaa on, kun tuntuu, ettei tähän tule koskaan loppua ja kauhulla olen lukenut netistä tarinoita tapauksista, joissa pahoinvointi kestänyt loppuraskauteen saakka. Hyi.
Koulunkäynti kyllä kärsii ja se on näillä näkymin väistämätöntä. Pitääkin kysyä, olisiko mahdollista suorittaa kurssia esim. parin viikon ajan itsenäisesti.

Lohduttaudun kuitenkin ajatukseen, että tärkeintä on levätä ja kuunnella kroppaa. Mennä oman voinnin mukaan. Ja että vauva kyllä ottaa sen mitä tarvitsee, vaikka itse en saa mitään uppoamaan.
Ja että hyvän asian vuoksi tässä kärsitään. Ehkä mä selviän hengissä. 😉

Huomenna on ensimmäinen neuvola, vähän jännittää. 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti